Snälla håll om mig

”Snälla håll om mig.” Rösten darrade. Kroppen darrande. I bara strumpor låg hon hopkurad intill reklamskylten på busskuren insvept i en kappa. Polis och ambulans var på väg.


Hon hade kommit springande över vägen och ropat på hjälp. Hennes hår var alldeles genomblött av regnet. Man kunde knappt höra vad hon sa för att hon var så skärrad och samtidigt nedkyld av regnet. Det var elva grader ute och alldeles svart bortsett från ett par väglampor som lyste upp gatorna med ett matt sken. Hon berättade att hon hade blivit överfallen av en man på vägen hem från en fest men att hon hade lyckats bryta sig loss och sprungit därifrån. Därefter föll hon ihop till marken intill busskuren och började gråta. Han satt sig intill henne och försökte lugna henne.


”Snälla håll om mig.” Mascaran hade blandat sig med tårarna och två svarta streck syntes över hennes ansikte.
Han la armen om henne och hon lutade sig mot honom. Han kände hennes kropp skälva mot sitt bröst. Hon var i chocktillstånd.


”Vad i helvete!” tänkte han. Ilskan fyllde hans kropp samtidigt som han var ömmande och tröstande mot henne. Bara någon timme tidigare hade han läst ett inlägg på Facebook där en kränkt man gått till angrepp mot en kvinna för att hon anklagat män för att orsaka alla våldtäkter. Mannen hade gått så långt att han önskat kvinnan att bli våldtagen som ´straff´för hennes manshat. Inlägget hade gjort honom chockad och irriterad över den kränkta mannens inskränkthet. När han nu låg med den panikslagne kvinnan i sin famn, blev den kränkte mannen på Facebook, föremål för hans ilska. ”Hur i helvete kan människor vara så jävla dumma i huvudet!” tänkte han. Han kände hur han ville springa iväg och leta upp mannen som hade överfallit henne och slå ner honom.


Men så tryckte hon sig närmare intill honom och hatet mot mannen försvann, eller sköts åt sidan, och han fylldes helt av ömhet och smärta inför henne. Han blundade och försökte dela smärtan med kvinnan, visa att han fanns där, att hon inte var ensam.


Utanför busskuren öste regnet ner och på avstånd syntes en polisbil komma närmare följt av ljudet från sirenerna som stegrades.