dagdrömmande, flygplan, flygresa, solnedgång

Flygplansutsikter och dagdrömmande

Det ser så tyst ut. Helt stilla. Som om tiden inte längre existerar. En inblick i det tidlösa. Som fodret man stoppade sina kuddar med i syslöjden under mellanstadiet. Så ser det ut, molnen. Ett långt täcke av detta fluffiga foder. Mot horisonten kan man ana en rosa ton som lägger sig på molntäckets små uppstickande tussar. Även himlen skvallrar om att solen är på väg ner, det blå övergår i en tunn linje i en rosaorange nyans.
 
Jag föreställer mig att jag sitter i en tyngdlös eka, och med stora tag, ror över molntäcket. Åran river med sig en slöja av molntäcket, vid varje tag. Jag ror mot solnedgången, mot de orangerosa nyanserna. Roddtagen är lätta och båten glider länge innan jag behöver ta nästa tag. Här uppe står allt still samtidigt som varje liten syreatom i molntäcket, vibrerar av skönhet. En tystnadens orkester spelar vackra melodier. Här och var skär bergstoppar igenom molntäcket och ligger som sylvassa klippor, livsfarliga att ro in i, men glimrande vackra i solnedgångens ljus.
 
 
"Hello!"
 
Vilken underbar utsikt...
 
"Hello!" Jag rycker till och möter flygvärdinnans otåliga blick. "Would you like to have some coffée?". Hennes spanska brytning är nästintill helt dold, men går att känna igen om man lyssnar noga.
 
"Nej tack..." Jag harklar mig snabbt. "No thank you!" Hon rullar vidare sin vagn som lämnar ett slamrande ljud efter sig. Jag känner hur någon kliar mig i håret och vänder mig om och möter Johannas leende.
 
"Hej älskling!" säger hon.
 
"Hej där?" svarar jag och ler. "Vad söt du är." Hon skakar på huvudet och försöker se liten ut.
 
"Nähä, inte alls ju!" säger hon med bebisröst. Jag skrattar till och lutar mig bakåt och pussar henne.
 
När jag tittar ut genom fönstret igen, har molnen mörknat. Endast en mörkorange ton ligger kvar i himlens nedersta skikt. Jag känner inte samma fascination över utsikten som tidigare och bestämmer mig för att min halvlästa pocketbok istället ska utgöra substitutet för passagen till dagdrömmandets behagliga värld.