berusad, beskrivning av stunden

Att skriva när man är småberusad!

En text där jag beskriver stunden en aning berusad:

Detta är ett litet roligt experiment. Jag ska se hur det är att skriva en text en aning berusad. Jag och min käre livskamrat, Johanna, sitter på en mysig bar här i Gracia och smuttar på varsin drink. Omkring oss dånar ljudet av skrattande spanjorer. Man kan nästan urskilja den spanska dialekten på deras sätt att skratta. Vi sitter intill ett stort fönster och ser bilar och människor passera utanför.  

Jag tittar på Johanna som fokuserat sitter och skriver på en egen text. Hon har en röd pololiknande tröja på sig och håret uppsatt i en knut. Hon är väldigt attraktiv när hon är fokuserad. Hennes mun formar ett litet streck och pupillerna vidgas. Jag vill överraska henne i sin koncentrations trans med en snabb kyss. Jag ler åt henne och hon tittar upp och ler tillbaka.  

På väggen bakom henne sträcker sig hyllor med böcker varvade med vinflaskor, ut sig. En lampa i mitten av väggen som förgrenar sig likt en spindels tentakleri sex mindre lampor, kastar sitt ljus av hyllorna. Jag försöker urskilja böckernas titlar men ger upp när jag inser att alla är skrivna på spanska.  

Återigen tittar jag upp på Johanna som automatiskt möter min blick. "Wow!" tänker jag. "Hur kan man vara så vacker?". Jag ser att även hon börjar känna av alkoholen. Hennes blick fladdrar till en aning, rörelserna är lite långsammare än vanligt. "Åh vad underbart, att få sitta här med min kärlek och känna kroppen fyllas av berusningens stilla lugn." Jag tar ett djupt andetag och sluter mina ögon en sekund. Nu känns allt perfekt!  

Sådär! det där gick ganska bra tycker jag. Det ska bli intressant att läsa den här texten när man nyktrat till.