#1 - - Lili:

Handmaid's Tale av Margaret Atwood p.g.a. otroligt vackert språk och en historia som fångar en och väcker frågor.

Sputnikälskling av Haruki Murakami p.g.a. så vacker och sagolik berättelse att jag får rysningar.

2666 av Roberto Bolaño p.g.a. språklig skicklighet och väldigt intressanta karaktärer samt historia som fascinerar, får en att filosofera och även äcklas. Helt enkelt berörande på många olika sätt.

Och så Processen av Franz Kafka därför att det är en svindlande berättelse om den lilla människan sprattlande inför den laga rättvisan, vad nu den är egentligen.

Svar: Bortsett från vår gamle käre Kafka, så har jag inte läst något av dina tips. Du har gett mig bokinspiration för veckan! Tack så mycket! :)
Ulf Rådberg

#2 - - kamilla post:

Harlan Coben är min favoritförfattare utan tvekan. Han har en serie och resten deckare/thrillers, jag föredrar dem som är deckare med nya karaktärer i alla böcker :) Den första boken jag läste heter ''I väntan på döden'' och den var så bra att jag för första gången i mitt liv levde mig in så mycket att jag grät flera gånger. Min andra favorit är ''Ingen andra chans'' som handlar om en far som söker hans dotter..den lånade jag ut till min pappa och det var känsligt kan jag lova haha. Tycker helt klart du skall ge någon av dem ett försök! Ha en fin dag!

Svar: Supertack för tipsen! Det ska jag kolla upp, har inte läst någonting av Coben! :)Ha en fin dag!
Ulf Rådberg

#3 - - Rodan:

Tjena!

Ny läsare här, tacka Caroline haha.

Om psykologiska böcker faller dig i smaken så kan jag inte rekommendera "Tänka Snabbt & Långsamt" tillräckligt. Det är en bok skriven av Daniel Kahneman som är professor vid Princeton universitet och en ekonomisk nobelpristagare, med andra ord, hyfsad prestige på den snubben.

Boken är fylld av överraskande innehåll, omsorgsfullt (nästan mödosamt) detaljerad och innehåller flera matnyttiga råd som kan användas i vardagen. Hoppas att du ger boken en chans, för mig är det en bok jag sent kommer att glömma.

Svar: Hallå där! jag visste att syrran kunde värva lite anhängare!;)

jättebra tips. har faktiskt läst den och jag håller med dig - det är en jättebra bok. den beskriver de två systemen i vår hjärna enkelt och prickande samtidigt som den är full av alla detaljer du nämner!:)
Ulf Rådberg