gryning, kaffe, morgon, soluppgång

Tar tillfället i akt

God morgon. Hur känner ni er? Trötta? Ni kanske inte ens är vakna just nu. Det skulle inte vara så konstigt eftersom klockan bara är 5:55. Jag sitter i mitt kök med en kaffekopp till vänster om mig och en soluppgång till höger. Det är inte så dumt.

                      Vad tror ni att den här dagen kommer innehålla? Vardagligheter kanske. Ni ska gå till jobbet eller skolan och göra ert dagliga arbete. Men sen börjar helgen. Det kanske blir chips och dip med familjemys till tonerna av skottlossningar från någon spännande actionrulle.

                      Jag ser framför mig hur ni alla ligger och snarkar i era sängar. Ni ligger där med munnen halvöppen, lätt dreglandes. I långa in- och utandningar brummar ni. En nästan meditativ melodi. Och någon enstaka av er har lyckats stiga upp och sitter nu med tung blick vid frukostbordet, tittandes rakt framför sig.

                      Nu ser jag i ögonvrån hur solen sticker fram helt och hållet, där bakom molnen. Jag måste ta tillfället i akt. På med kaffemaskinen igen, så tar vi en till vända ut i morgonskenet. Tjoho! Hej på er!