Just nu

Jag sitter i köket. Endast en lampa är tänd. Utanför ligger mörkret tungt, träden breder ut sina svarta gestalter och endast små ljusglimtar syns från grannars hus. Eftersmaken av kaneltéet och honungen upptar mitt medvetande en sekund. Jag suger i mig smakerna och försöker urskilja kanelen ifrån honungen. Det går inte. Samtidigt gör det lite ont i ryggen, jag har inte tränat på länge och känner mig svag. Det är dags att börja snart, tänker jag. Sedan försöker jag sätta mig in i morgondagen, i allt som ska göras, både måsten och nöjen. Jag ska skriva ett engelskaprov kl 12. Sedan ska jag åka till Eskilstuna och Johanna. Jag ser framför mig hur hon står och väntar på perrongen i Kvicksund när jag anländer, hur hon spricker upp i ett litet blygsamt leende och säger ”hej”. Åhh vad underbar hon är, tänker jag.

                      Jag känner mig trött och slutar skriva. Lägger klumpigt ner tekoppen i diskhon så att det skramlar till. Ställer tillbaka mjölken och honungen, släcker lampan och går upp och lägger mig. 

#1 - - Torsten Lundborg :

Livet består till största delen av vardag, gör det bästa av dem och försök leva i nuet.

Svar: Det har du så rätt i. Hitta en balans i vardagen - en grund att stå på. Sedan kan man rikta fokuset bortom vardagen mot de mer existentiella delarna av livet.
Ulf Rådberg