Flaskposten nr 3

Här kommer dagens flaskpost! Har du läst flaskposten i Metrotidningarna, skriv din reaktion! 

God morgon! Eller god dag eller god kväll, beroende på när du läser det här, men jag utgår ifrån att det är morgon och att du sitter morgontrött med ögonen lite halvt flackandes på grund av din nyvakenhet. Fast såklart, du kan ju tillhöra det morgonpigga folket som nästan hoppar upp ur sängen klockan fem på morgonen och nynnar klämkäcka melodier vid frukostbordet. Så för enkelhetens skull så säger jag bara ”Hej!” Det är jag som är den långa mannen på resa och grundaren till Flaskposten – ett dagblad i miniversion som lyfter lite av allt möjligt. Jag försöker blanda humor med allvar och uppmanar till både skratt och reflektion.

 

         Nu är det måndag. ”Fy fan!” tänker kanske vissa. Andra kanske muntert tänker att ”det är en ny vecka med nya möjligheter” och ler åt varje person de möter på väg till jobbet. Jag vet inte hur du tänker, själv är jag av den skiftande typen: vissa dagar tittar jag med förakt mot de som fjäderlätt dansar fram med smilgroparna uppe i pannan och alltid har nära till artighetsfraser och skämtande, medan jag andra dagar tillhör denna överdrivet optimistiska grupp av människor.

         Men oavsett om du tillhör den irriterade eller optimistiska gruppen av morgonmänniskor, så är vardagen ändå en utmaning som tyvärr drar med sig vem som helst, oavsett morgonhumör, om man inte är på sin vakt. Det är så enkelt att slukas upp av vardagens alla krav och måsten. När du nu sitter där du sitter så vill jag att du känner efter hur du mår. En stor fara är nämligen att förlora kontakten med sina känslor. Är kontakten dålig så är det svårt att veta när man tar i för mycket och behöver vila och då når man tillslut gränsen för vad man klarar av. Alldeles för många sjukskriver sig pga. utbrändhet. Vårt prestationsinriktade och individualistiska samhälle uppmanar inte till vila, det är något vi själva måste prioritera. Därför vill jag nu att frågar dig själv hur du mår. Ta ett djupt andetag, slappna av lite, och rikta fokus inåt. Vad behöver du göra för att du ska orka med den här veckan och vara i balans? Ge dig själv någon minut och fundera. Gör dig själv den tjänsten och slit inte ut dig själv.

         Själv ska jag nu, här på morgonkvisten, ta mig ett glas Oboy och lyssna på lugn flöjtmusik som någon jävla Buddha! Jag är medveten om komiken i synen av en två meter lång och stel man som försöker leka buddist, men det gör mig faktiskt gott. Det känns som om jag sitter vid någon sandstrand i lotusställning och lyssnar på vågornas stilla brusande eller något! Det funkar i alla fall, kram! 

 

 

#1 - - Tuva Gahnström:

Ang. ditt inlägg på forumet. Jag och min bästa kompis gästbloggar gärna om ågest och ångestattacker. hennes blogg är www.nouw.se/destinyzapanta
mvh Tuva

#2 - - Mizca:

Du var med i Veckans Blogg hos mig och kl 21.30 kommer vinnaren upp i bloggen. Kika gärna in då :) Om du inte vann finns ny chans uppe samtidigt :)