Flaskposten nr 2

Detta är dagens nummer av Flaskposten. Eftersom inte Metro inte ges ut på lördagen, till min förvåning, så har jag istället diskret lagt ut dessa utskrifter på offentliga platser, främst tunnelbanan!

Här kommer det andra numret av Flaskposten. Förmodligen har du inte en aning om vad detta är. Det är inte så konstigt, jag har bara skrivit ett nummer tidigare, igår, och publicerat det i endast tjugo exemplar. Vill du läsa gårdagens nummer så går du in på min hemsida Enlangmanparesa.blogg.se och så hittar du numret under kategorin Flaskposten.

         I alla fall, här är andra numret, och idag ska jag lyfta ämnet ”Verkligheter”. Vi lever alla i vår egna verkligheter, du och jag och alla andra runt omkring oss. De är komplexa och dynamiska konstruktioner som bildats under flera år, ända sedan vi kom till den här planeten. Jag vill att du lyfter blicken och betraktar alla dina medmänniskor i omgivningen. De kanske ser karaktärslösa i sina individuella bubblor, detta är extra tydligt i kollektivtrafiken där alla sitter stela och tittar på varsin punkt och till varje pris undviker ögonkontakt. Men även om de ser färglösa ut så är de inte det. Inombords råder en känslomässig storm hos var och en av dessa individer och tankar studsar mot medvetandets väggar, precis som för dig.

         Jag vill att du betraktar dig själv utifrån dina medresenärers perspektiv, hur tror du att de uppfattar dig? Vilket intryck ger du dem? Sedan vill jag att du skiftar perspektiv igen och försöker att föreställa dig hur de betraktar sig själva. Spännande eller hur? Slutligen vill jag att du funderar över hur du betraktar dig själv. Vem är du? Vad identifierar du dig med?  Vad gör dig unik?

         Att skifta perspektiv så här emellanåt är nyttigt för oss. Vi behöver titta på oss själva och på vår omgivning med olika glasögon, annars fastnar vi i en låst ställning där vi endast sneglar på världen genom ett sugrör. Trångsynthet är inte en av människans starkaste egenskaper men tyvärr en av de mest utmärkande. Aktivera ditt medvetande och ge tillvaron lite dynamik, det är både lärorikt och spännande!
         För att bredda mitt eget medvetande så vill jag gärna veta vem du är och vilken ”verklighet” du lever i. Skriv och berätta (fri tolkning) på min hemsida under kategorin Flaskposten. Skriv också gärna och hur du reagerade på texten och vad du tycker om den!

Kram, En Lång Man På Resa

 

 

#1 - - Anonym:

Roligt koncept. Måhända en något icke-originell tanke, men för somliga kan det kanske vara givande. Uppskattar initiativet.

Svar: Ja jag tänker det. Hoppas folk tycker det också. Roligt att du uppskattar det! :)
En Lång Man På Resa

#2 - - per:

Den som inte kan kliva ur sig själv...se och skratta kommer troligen att senare hamna i problem!

Svar:
En Lång Man På Resa