söndagskväll

Veckans sista dag

Endast i horisonten syns några smala strimmor moln annars är himlen totalt blå. Det är fortfarande varmt ute men solen har sakta börjat röra sig neråt. De vita fasaderna målas i gula nyanser. Halva ansiktet känns brännande varmt medan andra halvan som är vänd bort från solen känns kylig och stel.

                      Det är söndag och slutet på veckan. Imorgon påbörjas en ny cykel av dagar. En kväll som denna är en perfekt övergång från det gamla till det nya – från erfarenheterna till möjligheterna. I tystnad summerar jag veckan och förbereder mig inför nästa. Det är inte mycket jag försöker eftersträva med nästa vecka – jag har inga egentliga mål, förutom ett: att känna att jag är i balans. Jag tar några djupa andetag, sluter ögonen och känner hur sinnet ansamlar ett fullkomligt lugn.

Jag öppnar ögonen igen och blickar ut mot horisonten där vatten möter skog och skog möter himlen. Samtidigt hör jag rasslande steg av Johannas steg mot gruset. Hon har handlat och nu är det dags för mig att skära grönsaker – det blir tacos. Mumma!