Skrivandet är ett slags Yoga

Jag har kommit till ytterligare en viktig insikt gällande mitt författande. Tidigare har författandet känts kravfyllt och ansträngande. Att sätta sig och skriva har varit kopplat till ångest och spändhet. Lite samma känsla man har när man ska skriva ett prov. Spänd och nervös, som om man blir tvingad till att prestera.

                      Men så är det ju inte. Och det är så otroligt skönt. Jag känner en sån djup avspänning nu. Att skriva är inte ångestfullt och spänt, det är en lugn och harmonisk process. Skrivandet är en indirekt avslappningsövning. Att skriva gör dig lugn och samlad. Eller ska göra dig. När du känner dig lugn och avslappnad av att skriva, då skriver du på rätt sätt. När du känner dig lugn och samlad av att skriva, då skriver du också lugnt och samlat och då, då, blir dina texter riktigt bra.

                      När man skriver ska man njuta. Det är en slags mental yoga du utför. Med fullt fokus och lugn utför du komplicerade (litterära) rörelser. Att skriva ska vara som terapi. Du ska känna en längtan och ett välbehag inför tanken att skriva och när du är klar så ska du känna dig fullkomlig och tillfreds med tillvaron. Du ska känna dig harmonisk. Skrivandet ska vara en läkande process. Det ska vara underbart att skriva.